Hej

Från omedveten till medveten och allt däremellan.
Bloggen är under uppbyggnad efter att ha avslutat mina 10 år som pensionatsvärdinna. Nu väntar nya spännande utmaningar och tanken är att jag ska reflektera de här, ibland, när jag känner fört!

Välkomna :)



fredag 23 oktober 2009

Sjukskrivning!

Jag har vart sjuk. Så sjuk som jag tror att jag aldrig vart förrut, kanske den gången jag hade körtelfeber då var det nästa så här illa som det vart nu, men bara nästan.

Jag ska inte tråka ut er och berätta om mina svettningar, frossor, kräkningar, svårt att andas och allt sånt. Det ska jag inte. Men jag ska berätta att DET INTE ÄR SVININFLUENSAN!!
Igår var jag in till vårdcentralen, efter att haft hög feber i 8 dagar, ja det är sant i 8 dagar och jag fick inte komma in för att få vård då det kunde vara den fruktade SVININFLUENSAN.
Jag har aldrig känt mig så ynklig och lik en stor äcklig grisbasilusk.
Men dag 8 fick jag komma in.

Jag anmälde mig i luckan och snabbt som attan fick jag komma in och sätta mig så långt bort det bara gick längst in i ett hörn. Där satt jag som en oönskad basilusk och väntade på farbror doktorn. Jag hörde hur systrarna tasslade " är det svininfluensan?" och nickade mot mig
" vi vet inte än" sa en annan allvarsamt och log medlidande mot mig.
Så gjorde dom testet för grissjukan och körde upp en lång ståltråd med en liten tops på ca 20cm upp i näsan. Otroligt otrevligt må jag säga.
Sen lyssna lungor, EKG, lite olika blodprov och efter en timme konstaterade doktorn att det absolut inte kunde vara den fruktade SVININFLUENSAN. det här handlade om bakterier och de små rackarna hade samlat sig i mina lungor!
Jag jublade inombords och såg framför mig hur rubrikerna kastades i soporna "PENSIONATSVÄRDINNA SMITTAR HELA VÄDDÖ MED SVININFLUENSAN"
Jag har aldrig blivit så glad av en ganska så allvarlig diagnos.
Så nu har jag iaf fått medicin som ska hjälpa mig komma på fötter igen. Helt underbart.

Även om det nu inte va svininfluensan så hade ju jag alla symptom som man har. Så jag vill bara passa på att säga till alla som inte tänkt ta vaccinet. "Pucko!"
För så dåligt som jag mådde i 8 dagar, jag skulle göra vad som helst för att få ner det till en ynka liten dag, om det ens behöver vara det. Ingen kommer någonsin kunna komma med ett bra argument till mig om det inte var så att man dog av vaccinet.

Vaktis har vart lite tveksam till att vaccinera sig. När han såg att jag inte blev bättre ringde han och bokade en tid direkt och fick vaccin samma dag.
" Ullis, jag ska ha semester om en vecka, jag tänker inte ligga grissjuk då!" sa han bestämt med sin brytning och åkte.
Han var en av dom första jag ringde och sa till att jag faktiskt inte hade grissjukan!!

Snart är jag back in track. Äntligen!

onsdag 14 oktober 2009

Morgonmöte med feber.

Aaron har feber. Igår kväll visade termometern 39,4. Det var en väldigt stillsam och het Aaron som satt i soffan med oss tills han somnade.
Han har feber idag oxå så inge dagis. Han fick istället vara med mamma och pappa på jobbet. Ja det är inte så speciellt att vara med mamma och pappa på jobbet för Aaron eftersom det är hemma :)

Men morgonmötet fick han vara med på iaf. Det var jag, Henrik, Vaktis och Aaron. Aaron har lärt sig säga Vaktis namn till, framför allt, min glädje då det låter som om Aaron säger bajs. Vaktis är stolt ändå men grymtar åt min förtjusning till liknelsen :)

Det är mycket som ska göras inför vintern så listan idag blev lång. Allt från att ta in utemöblerna till att byta duschkabinerna i vandrarhemmet. Men sånt är kul. Jag vill dra på mig mina snickarbrallor på morgonen och dra kepsen över huvet och hugga i. Jag är så trött på att sitta vid datorn och sortera papper hit och dit. Det har blivit otroligt mycket skrivbordsarbete för mig efter denna sommar. Vi halkade efter ordentligt på den frontet då vi haft så mycket folk här hela sommaren och hösten oxå. Känns att jag har jobbat i motvind på den avdelningen länge.
Jag hoppas att det ska resultera i att jag kan göra lite annat nu. Varannan dag iaf.

Appropå snickarbrallor så var min en present från Henrik. Han är för romantisk min karl. På vår andra dejt så fyllde jag 20år, då fick jag faktiskt en blomma, en kaktus!
Sen vår första alla hjärtans dag vi firade så hade han jobbat väldigt mycket och inte hunnit köpa ngn present. Så då frågade han mig om jag ville ha ngt romantiskt eller praktiskt.
Jag som inte heller är så överdrivet romantiskt, sa att det beror väl på vad det är, men det är ju faktiskt Alla hjärtans dag så romantik är ju temat liksom.
Men han förespråkade det praktiska för jag hade ingen sådan hemma, så jag behövde verkligen det han hade i åtanke. Så visst OK, då kör vi på det praktiska.
Det visade sig vara en skurmopp han tänkte ge till mig.
Jag förbjöd honom att köpa den!
Sen har jag fått min jätte fina reflexjacka av honom. Inhandlad på Jula på rea. Jätte fin och knallgul! Hihi
jag ska inte bara göra narr av hans presenter för jag har fått jätte mycket fint och romantiskt oxå :)

tisdag 6 oktober 2009

Lagfart!

Jag har ju inte annonserat den stora nyheten!! Förstår inte hur jag kunde glömma årets viktigaste händelse...

KÖPET

2009-09-29


Det började redan i mars. Vi knåpade fram en företagsplan, en noga uträknad budget, ordnade Aktiebolag och tillslut, ringde banken.

Så var karusellen igång och jag och Henrik satt vid den stora bankdirektörens skrivbord och förhandlade om att få låna pengar. I stora ord berättade vi om vår affärs idé och med vårt brinnande engagemang försökte vi få banken att förstå vilken guldgruva vårt drömprojekt faktiskt är.
Bankdirektören hummade och mmmade i samma takt som jag och Henrik gav det ena argumentet efter det andra. Han drog ner glasögonen på nästippen och sträckte armen så långt ifrån sig själv han bara kunde när han läste igenom vår budget och höjde ögonbrynen en aning.
Sen när vi tog i hand så lät han väldigt positiv men sa att han återkommer inom kort.
Dagarna gick och vi pendlade mellan hopp och förtvivlan. Det blir så definitivt, får vi ett nej så stannar allt. Vad ska vi då göra? Vart ska vi då bo? Eftersom vi har vart med om detta en gång förrut när vi skulle köpa ett annat pensionat och vi gick från bank till bank och alla sa NEJ. Dom lät positiva vid mötet men sen var det tvär nej. Så vågade vi inte hoppas.
Den 18 juni 2009
Vår bankkontakt ringer. Å låter lite sådär jobbigt trevande. Mitt hjärta stannar. Jag står med skurmoppen i ena handen och tvätthinken i andra och telefonen inklämd mellan örat och axeln.
Igentligen vill jag bara direkt häva ur mig " SÄG DÅ GUBBE, JA ELLER NEJ!" Men står snällt och lyssnar och försöker tyda om det blir ja eller nej.
"Ja, så imorgon kan ni skjuta champangekorken på midsommar vår vi biviljar gärna er ett lån"
Tårarna kommer, hinken far i golvet och mitt leende blir så brett så man skulle kunna tro att mitt ansikte skulle gå av på mitten. Avslutar så fort jag kan med bankkontakten och slår snabbnumret till Henrik, ja jag har ett snabbnummer till honom för tro det eller ej, vi ses hela dagarna dygnet runt men ändå ringer jag honom säkert 10ggr om dagen!
Henrik svarar iallafall och jag häver ur mig att Lyckhem snart är vårt och jag hör att även Henrik gråter!
Så när sommaren var slut åkte vi in till baken och den 29 september satte vi våra kråkor på köpekontraktet. Min vackert inövade kråka och Henrik någon konstig krumelur som eftervärlden aldrig kommer kunna tyda.
Men ägare är vi nu.
Jag och Henrik!

måndag 5 oktober 2009

Höstmys på Lyckhem!



Vår vardag börjar sakterligen krypa sig på oss vilket är varmt välkomnande. Konferenserna kommer lite glesare nu så vi kan till och med tillåta oss att bara göra ingenting...en HEL dag!





Jag har ett hett tips till er som gillar att höstmysa. Ring mig, boka en av våra stugor 650kr/dygn som har dusch, WC, pentry och TV och 4 bäddar. Så bokar ni en bastutid i vår vedeldade bastu. Sen tar ni er ut hit på fredagskvällen efter jobbet. Räkna med att det är beckmörkt, lite små duggit och murrigt när ni anländer. Skynda er in i en varm skön stuga där ni kryper upp i soffan för att titta på Idol.


Lördagsmorgonen kommer och svampkorgen står i hallen. Ge er ut i den otroligt friska höstluften och plocka er trötta, jag överdriver inte när jag säger att man ser inte skogen för all svamp. Bara en liten lätt överdrift ialla fall ;)


För er lite mer våghalsiga så hyr ni vår motorbåt och bokar tid med Henrik så tar han er ut i vårt fiskevatten för att lägga nät. Tidigt morgonen efter i morgon dimman vittjar ni näten som kan innehålla både, Abborre, Sik, Öring, Gös eller Gädda


Bokar ni i god tid, dvs minst 7 dagar innan, så går det att boka mat för hela vistelsen. Är det riktigt kallt kan ni hyra scoteroveraller, inte att underskatta!
Jag tror inte ni kommer bli besvikna :)


Bilden tog jag igår på min svampjakt!