Hej

Från omedveten till medveten och allt däremellan.
Bloggen är under uppbyggnad efter att ha avslutat mina 10 år som pensionatsvärdinna. Nu väntar nya spännande utmaningar och tanken är att jag ska reflektera de här, ibland, när jag känner fört!

Välkomna :)



fredag 21 januari 2011

tisdag 18 januari 2011

Mot nya tider!

Ja gott folk. Det verkar som om jag kommer flytta bloggen. det håller på att fixas och trixas så får vi se vad som händer. lovar att länka till nya, eller jag kanske ska säga tvärtom, snälla ni hänger väl med till nya sidan?

Så medans det fixas å trixas så blundar jag och låtsas att jag är på semester igen. En liten stund iaf.




Herr Pensionat är i Uppsala och inhandlar kakel, klinkers och klet som man har emellan allt och lite annat. Jag är så glad att jag inte behöver följa med, jag hjälper gladeligen att lassa ur allt kakel när han kommer hem, men hålla på inne på bauhaus... fy! När jag är inne på bauhaus så ser jag ut som Herr Pensionat ser ut när jag har tvingat in honom på H&m eller någon liknande affär.

Återkommer snart med ny adress och lite mer status hur vi ligger till i renoveringarna!

lördag 15 januari 2011

Inspirerad!

Ibland sätter det igång en konstig process inom mig. Vet inte hur jag ska förklara den utan att låta som en toka.

Men jag satt och drack kaffe med Herr Pensionat för en liten stund sen. Så tog jag ner kokboken som är skriven av Per Moberg. Det är både recept och en bok om honom själv. Jag har kommit kanske halva. Men helt plötsligt så får jag en slags kick. En känsla av att jag kan åstakomma vad som helst. Den enorma pappershögen som jag tänkt ta itu med i eftermiddag känns lätt som en plätt, samtidigt har jag lust att baka bröd, laga råraker, städa hemma, fotografera de vackraste bilder och framkalla i enorm storlek och sätta på väggen, jag vill ta in pianot och spela de mest underbara melodier, jag vill skriva en bok, inreda vårt pensionat och sen åka till Ica för att köpa lördagsgodis och sen skicka ett brev till alla som betyder något för mig, kanske lägga i en liten hemmagjordpresent. Sen vill jag sjunka ner i soffan ikväll med Herr Pensionat och dricka ett glas vin och le över allt jag åstakommit en vanlig lördag.



Foto Henrik Ahrnborg




Tänk vad lite läsning i Per Mobergs bok kan göra!

onsdag 12 januari 2011

Nu kör vi!

Nu är restaurangköket helt tomt, inge kakel på väggarna, ingen plastmatta på golvet, inga maskiner, inga skåp eller bänkar, det enda som finns kvar är en vacker gammal agaspis på en vikt av ca 600kg. Någon som vill komma hit å bära?

När restaurangköket är klart är det rummen i pensionatets tur. Kattvindarna ska få en funktion förutom att Pensionatsvärdinnan pular in allt som hon inte vet vart hon ska göra av :) Alla rum ska få egen dusch och toalett. Ska bli underbart.

Men just ni sitter Pensionatsvärdinnan med feber hemma. Medömkan motages tacksamt. Jag som var så nöjd att jag klarat mig så bra denna vinter... bara det inte är någon flunsa så ska jag nog överleva.

Hörs snart igen.

Kram
Ullis

måndag 10 januari 2011

Var är snöskyffeln!

Tack vare plusgrader börjar all snö rasa ner från våra tak. Det är ett väldans dundrande och brakande hela tiden. Erik blir skogstokig och fattar inte varför vi inte bryr oss att någon är utanför hela tiden :)

Den enda snön som inte ville falla var precis ovanför vår ytterdörr. Det liksom hasade ner sakta sakta som ett täcke och vägrade släppa taget från taket. Till sist blev det som en sport att ta sig in och ut. Få se om jag får ett ton med snö över nacken nästa gång jag öppnar dörren.
Så till slut bestämde sig jag och Herr Pensionat för att täcket måste ner... så vi börjar kasta snöbollar... inget händer. Till sist tar Herr Pensionat till med hårdhandskarna och kastar iväg snöskyffeln mot den hängande massan.....


Snötäcket- Pensionatsvärdarna 1-0

söndag 9 januari 2011

Vårkänslor.

Idag var en sån dag. Plusgrader, blå himmel och sol och det droppar från taken. Underbart kändes det när jag drog Aaron i pulkan och det raspade till ibland där asfalten kikade fram.
Jag längtar till våren.

Men det skar lite i hjärtat när jag såg två små rådjur försöka ta sig över ängen nere vid stugorna, i meterhög snö som numer är hård och tung, försökte dom hoppa och kliva om vart annat.
Dom har det inte lätt.

För några dagar sen vaknade vi upp och kikade ut genom fönstret och möttes av denna familj.
Herr Pensionat flög ut i bara morgonrock och fotade!



Kram Ullis

lördag 8 januari 2011

Apropå Hammenhög..

Satt och surfade runt lite på sidor jag brukar kika på. En av sidorna som inkluderas i min lilla nätrunda är Hammenhögs Gästgiveri´s blogg. Då skriver han om det gångna året och efter lite analys om restaurangen och byn dom driver sin verksamhet i , Hammenhög, nämnar han om gryningspyromanen som lyckats bränna ned Domaregården till grunden som var ursprunget till fröfriman Hammenhög. Å då kommer jag osökt in på något som hände för ca 14år sen.

Jag å min kära väninna får en idé om att vi ska starta ett växthus. Vi ska odla så mycket blommor å fylla ett helt växthus, det var så både affärsidén och visionen lät.
Så vi börjar plantera. Vi tar alla fröpåsar vi kan hitta hemma hos vår väninna, och oss fördelaktigt så var väninnans mamma väldigt "fröintresserad".
Vi fyllde kruka efter kruka tills vi hade fyllt köksbordet med de små fyrkantiga små plastkrukorna. Sen gjorde vi små skyltar med blompinnar som vi stack ner i krukorna så vi skulle veta vad vi planterat.
Till vår stora förvåning hade vi till 90% bara planterat Hammenhög. Konstigt tyckte vi och undra vad det är för blomma...
Sen när vi fick förklarat för oss att Hammenhög är själva märket på fröpåsen och inte en blomma blev det ett tungt bakslag då det var omöjligt att gå tillbaka å veta vart vi planterat vad. Där dog drömmen om växthus, men jag har aldrig glömt Hammenhög vill jag lova.
Hammenhög har enligt wikipedia (vilket alltid inte är tillförlitligt) drygt 900 invånare. Tänk vad fröfirman satte Hammenhög på kartan.

Ett litet apropå så där en lördagkväll :)

Kram
Ullis

fredag 7 januari 2011

Borta bra, men hemma väldigt bäst!

Nu är vi hemma igen efter den äventyrliga trippen till stanen i snöstorm.
Jag ska aldrig mer klaga på snöröjningen här ute. Stackars er stadsbor säger jag bara. Det var snö överallt och jag och Herr Pensionat körde fast för första gången i år och det var i Luthagen :) (ja ja, jag har suttit i diket en gång i år.... men jag skyller allt på lastbilen som inte lärt sig högertrafik så det räknas inte!)

Fyrishov var kul och knöka fullt med folk. Som en gammal innebandyspelare så borde jag veta om att det är Storvreta cupen nu för de yngre spelarna.... men Aaron tyckte det var jätte kul och det var huvudsaken. Lite mys hemma hos svägerskan och hennes karl på det var inte heller dumt.

Nu börjar allvaret igen, här ska renoveras, ÄNTLIGEN! Det kommer bli såå bra och jag lovar att lägga in bilder på renoveringen så snart all planering är färdig.
Så är det någonstans ni ska lägga er konferens i vår, eller spendera en mysweekend, så är det här :) Ni kommer se varför!

Go natt

Kram
Ullis

torsdag 6 januari 2011

Nu får det vara nog!

Med att vara ledig från bloggandet. Det här går inte. Jag går runt och skriver blogginlägg i min hjärna säkert 4 gånger om dagen. Jag har gjort jätte fina kollage om det gågna året. Jag har skrivit ett roligt inlägg om nyår och ett ännu roligare inlägg om vildsvinsjakten som slutade med en underbar nyårsmeny med vildsvin som maincourse. Jag har tagit bild på all mat men Herr Pensionat förbjuder mig att lägga ut dessa bilder... jag förstår honom, jag har en kass kamera. Jag hoppas på att Jens lägger ut sina bilder istället. Han var nämligen Köksmästare på nyårskvällen och vi andra hans slavar. Vi hade alltså stängt på nyår för allmänheten och körde alldeles privat istället.

Det blir tyvärr inga bildkollage, vi är nämligen på väg till Uppsala hela familjen. Eller som Aaron säger, stora Stanen. Det säger han även om Norrtälje......
Det bästa han vet när vi kommer in till Uppsala är att åka rulltrappa. Upp och ner, ner och upp. Sen är det inga problem att gå å shoppa med Aaron. Han är så betagen av alla människor, alla skyltdockor och affischer och ja, allt. Så han går snällt efter mig med halvöppen mun och bara tittar :)

Men nu ska vi iaf in till stanen. Jag ska bara gå ut med Erik och ta med alla matafall som ligger i en hink i skafferiet och hälla ut det till vildsvinen. Sen ska jag packa lite för vi ska sova i stanen. Sen imorgon ska vi bada på fyrishov! Där har inte jag vart sen jag var tonåring, på badet alltså. Där hängde jag och mina tjejpolare minst en gång i veckan under högstadieperionden. Vi köpte inträde till simhallen så smög vi oss in till äventyrsbadet, väldigt busigt. Det är väl det mest busiga jag gjort i mina tonår. Det och dricka folköl ;)

På återseende!

Kram
Ullis