Hej

Från omedveten till medveten och allt däremellan.
Bloggen är under uppbyggnad efter att ha avslutat mina 10 år som pensionatsvärdinna. Nu väntar nya spännande utmaningar och tanken är att jag ska reflektera de här, ibland, när jag känner fört!

Välkomna :)



måndag 18 oktober 2010

Novembermys på Lyckhem!

Tänkte passa på att rekomendera er att boka en mysweekend den 6-7 november.



Novembermys med höstenssmaker!

Lys upp tillvaron med ett dygn ute i skärgården när hösten börjar bli grå och mörk. Ni får en välkomstfika vid incheckning framför brasan och har sen tid att göra ingenting i vårt bibliotek, pub eller ta en promenad till havet. Sen står den vedeldade bastun till ert förfogande, boka en tid i receptionen. På kvällen avnjuter ni en fast 3-rätters meny i pensionatsmatsalen, i skenet av tända ljus, med utvalda viner och andra drycker.
Efter en natts sömn i våra pensionatsrum eller vandrarhemsrum med bäddade sängar står frukostbuffén uppdukad med hembaktbröd och andra godsaker.

Varmt välkomna önskar Ulrika och Henrik med personal.
Pris i Pensionatsrum 1700kr/dubbelrum
Pris i vandrarhemsrum 1450kr/dubbelrum

fredag 15 oktober 2010

Resfeber!

Ja, nu är det inte många dagar kvar tills vi lämnar kalla Sverige. För kallt är bara förnamnet just nu. Även om vädret bjuder på klarblå himmel och sol i skrivande stund sitter jag här på kontoret och huttrar. Var precis och satte på mig fårskinntofflor och halsduk. Vi har ju värmepump i vårt hus som funkar jätte bra MEN den når inte riktigt in i kontoret. Så här på lågsäsong så spenderar jag säkerligen 80% av min tid här inne, kanske dags att göra något för det är svårt att skriva på datorn med lovikavantarna på.

Anar man inte till och med att min näsa börjar bli lite röd.
Nä, detta ska åtgärdas med ett av våra Bauhaus inköp på studs. Jag måste ändå ut och sätta på värme i min mors lilla stuga som hon hyr då hon entrar Lyckhems marker imorgon.

Återkommer...

//En kall Ullis

torsdag 14 oktober 2010

Storm med klass 2 varning!

Sitter inkurad vid datorn och ser på vinden utanför. Längst ner vid slänten ner till pannan ser jag herr Pensionat och hans kompanjon P slita med att gräva bort stora stenar. Kompanjon P har en gigantisk grävskopa som han lassar bumlingarna på Bosse och hans lilla flak. Bosse ser ut som en liten leksakstraktor jämfört med den stora grävskopan. Till herr Pensionats förfäran väljer Aaron numer att åka med Kompanjon P :) Bosse är inte lika häftig längre!

Själv sitter jag inne med mina bumlingar till papperhögar. Jag börjar få ordning efter sommarens kaos. Men det är så frustrerande att jobba med papper tycker jag. Det känns inte som om jag gör något. En hel dag kan gå så frågar herr Pensionat vad jag gjort. Å då blir jag nästan sur för att jag inte kan komma på något.
Men idag gjorde jag en lång lista, även på små saker som att skicka iväg en offert. Ringa om olika saker etc. Så när jag bockat av allt så fick jag ihop det till 12 punkter! Så nu känns det bättre.

Så har jag gått och anmält mig till en kurs i november för kvinnliga företagare. En av konferensgästerna som var här tidigare i höstas var engagerad i ett utbildningsprojekt här i stockholmslän så bjöd hon in mig och jag tog tillfället i akt! Jag fick även med mig min kära vän på grannön!
Ska bli spännande.

Nu får jag fikagäst!
Här har ni en bild på grabbarna som jag ska lite på att göra fint runt stora annexet... vad tycker ni, ser dom ut att lita på???

onsdag 13 oktober 2010

Om här och nu!

Vardagen börjar verkligen få sitt grepp om oss. Jag och Herr Pensionat gjorde till och med en veckomatlista igår. Det är väldigt sällan det händer då vi väldigt sällan har en hel vecka där inget speciellt inträffar.
Jag har även börjat träna regelbundet vilket tyder på lugnt i jobbfronten. Hunden Erik får långa skogspromenader istället för snabba cykelturer för att hinna trötta ut stackarn. Vi börjar leva lite mer normalt helt enkelt på höstarna.

I julas när vi var tvugna att ta bort vår älskade katt Holger sa vi att till nästa höst ska vi skaffa ny katt. Vi är där nu. Men det verkar som om varken jag eller herr Pensionat är redo. För vi blir erbjudna katter från alla håll och kanter, men vi har alltid en anledning till att tacka nej.
Det är svårt. Holger var ingen vanlig katt. Han var världens bästa katt. Återkommande gäster och grannar frågar efter honom och så sent som igår hade vi grannar på lite fika besök och pratade om Holgers tokigheter en lång stund.

För ett år sen, innan Holger blev dålig, var vaktis hundvakt åt två små jakthundar. Ettriga små hundar. Sånna där små hundar som är i Eriks storlek och mindre bekom aldrig Holger. Han sprang aldrig för dom utan bjöd hellre upp till fajt om så krävdes. Holger var en väldigt stor och kraftig katt och det visste han nog om.
Men iaf så skulle Fru Vaktis gå ut med dom har två små jakthundarna och öppnar dörren och där står Holger på trappen och vill komma in. Varpå hundarna blir skogstokiga och sliter i kopplen och skäller och morrar. Holger rör sig inte ur fläcken och stackars fru Vaktis försöker få ordning på de vilda hundarna samtidigt som hon försöker få Holger att gå sin väg.
Till slut är hundarna så uppspeedade att dom ryker ihop med varann istället när dom inte når Holger. Varpå Holger ser nöjt på dom och knallar förbi dom in i huset....
Det var Holger i ett nötskal!

Apprå på bortgång så har våra surdegar dött... Hela sommaren har herr Pensionat bakat bröd på dom, men nu i vardagen så glömdes dom bort att matas. Så tack för erbjudandet att mata dom på vår resa, men tyvärr är dom döda.
MEN sån tur va har herr Pensionat fryst in lite av den ena surdegen. Så till nästa weekend som är den 6 november så kommer ni kunna njuta av det goda frukostbrödet igen!!

Å nu tänker jag påminna er om julbord i god tid, för förra året fick jag neka jätte många som var så ledsna att det redan var fullbokat... det börjar bli fullbokat redan nu, så tveka inte ni som vill komma! 3-5 10-12 och 17-19 december är ni välkomna!

Kram
Ullis

www.lyckhem.nu

fredag 8 oktober 2010

Hösten är äntligen här!

Jag älskar ju verkligen hösten. Färgerna, lukten, luften, lugnet, svampen, regnet... Ja hösten här allt.
Men denna höst är faktiskt förste gången som jag känner att jag missat sommaren. Den bara flög förbi. Det var så underbart varmt men då hade vi som mest att göra. Jag låg på stranden en eftermiddag med Aaron efter att ha hämtat honom på dagis, vi var ut 3 gånger med båten och badade någon timme eller åt lunch på någon av alla ökrogar.
Iofs så blev det många natt dopp från bryggan efter att ha stängt restaurangen, vattnet var ju ljummet!
Men jag är inte bitter!! För om 2 veckor åker jag och Herr Pensionat och lilla charmtrollet (Aaron) på semester i 11 dagar. Jag skriver det igen...11 dagar. Det har aldrig hänt. Sist jag och Henrik var på semester var innan Aaron föddes, för 3 år sen ganska exakt. Sen hade vi iofs 4 dagar i Vemdalen i vintras. Så här ska det njutas.

Först ska vi bo på hotell i Barcelona 4 dagar innan vi kliver på en av Royal Caribbeans kryssningsfartyg som tar oss längs Italiens kust. 7 dagar med allinklusiv.
Jo jag tackar jag

Vi har två saker att lösa innan vi kan åka.
1. Någon som kan ta hand om vår snälla lilla hund.
2. Någon som kan mata surdegarna...

Men innan vi har semester i åtanke ska vi slå till med årets höjdpunkt.
Eld över hav och land.
Det kommer bli så otroligt häftigt med en härlig 3 rättersmeny, och sen en eldshow ni sent kommer glömma!
Läs mer på vår hemsida www.lyckhem.nu eller facebooksida http://www.facebook.com/#!/pages/Bjorko-Sweden/Lyckhem-Skargardspensionat/106865039350624>

Hör snart igen!!