Hej

Från omedveten till medveten och allt däremellan.
Bloggen är under uppbyggnad efter att ha avslutat mina 10 år som pensionatsvärdinna. Nu väntar nya spännande utmaningar och tanken är att jag ska reflektera de här, ibland, när jag känner fört!

Välkomna :)



fredag 3 september 2010

Fredagsmys!

Nu har gruppen åkt och Lyckhem är tyst igen. Eller tyst och tyst. Det blåser något enormt ute så det viner i våra gamla fönster och väggar. Stugorna är fullbelagda men dom sköter sig heltsjälva i stort sätt. Så jag satt och räknade och kollade igenom min kalender och insåg på fullaste allvar att denna helg är första helgen sen 21-23 maj som vi är lediga en hel helg!
Så nu är det dags för fredagsmys och boande i soffan hela helgen innan det är dags för personalfest på måndag!

Trevlig helg och trevlig läsning, våra senaste gästboksinlägg här...

28 augusti Bröllop Så mycket kärlek!! Även i maten, MUMS!

Sofi och Micke:s Bröllop 28/8 2010
ett minnesvärt bröllop som gick i kärlekens "lila" tecken. Tack för underbar mat, personal och härliga Lyckhem & tack för ett fantastiskt bröllop i den mysiga lilla kyrkan.
/Släkten Persson med respektive / Långshyttan Dalarna


29/8
Tack för ett underbart bröllop 20100828. Allt var perfekt. <3
Vi är så tacksamma! Ni är bäst!
Många kramar från brudparet.

2010-09-03
Tack för jättegod mat och Trevligt bemötande.
Liljegårdens personal, Örsundsbro

Det är så jag blir lite rörd ibland... men det ska inte stiga mig åt huvudet. Vi har lång väg kvar jag och Henrik innan allt är perfekt!

torsdag 2 september 2010

En höstkväll med höstsvamp!

En riktig höstdag har det vart idag med sol och regn och blåst. Konferensgästerna samlas runt brasan i matsalen innan middag och värmer fingrarna efter att ha haft Walkietalkabout med Erevent. Ett mycket trevligt evantbolag som vi samarbetar med!





Nu avnjuter dom en 3-rätters under skratt och glada röster. Kvällensmeny består av en
Höstsvampstartlett med tryffelcreme


Lammytterfilé med rödvinsky och rotselleririsotto


Chokladkaka med havtornsorbé




Jag och Mickespring har jobbat på bra idag med att börja få ordning efter sommarens kaos och bröllop. Glas och tallrikar börjar hitta tillbaka till var de kom ifrån och personalgarderoben har tömts. Nu ser vi fram emot en lång kväll med drinkar och mingel. Sen ringer väckarklockan 5.30 för att förbereda deras frukost :)




Kom på att jag måste berätta för er om Herr Pensionats surdegar. Jag återkommer :)





Det är tur man glömmer fort!

Under högsäsong är det restaurangen som kräver mest energi. Att städa rum, byta toarullar och soppåsar ser jag som avkoppling. Även om det kanske är roligare under en häktisk kvällsservice jämfört med att upptäcka bromsränder i toalettstolen.

I slutet av juli började både jag och personalen känna av att vi jobbat dygnet runt. Men så fort vi stängt restaurangen för säsongen så längtar vi tillbaka. Som sagt, det är tur man glömmer fort :)

onsdag 1 september 2010

Det är visst någon som är tillbaka!

På en ny månad. En höst-månad. Det kunde väl inte vara mer passande än att starta upp mitt bloggande igen. Det har vart en behövlig paus från min sida. Inte att själva bloggandet är speciellt betyngande, inte alls. Utan när det blir så otroligt mycket att göra för mig, som det har vart denna sommar måste jag rensa ur vissa måsten både roliga och mindre roliga för att fungera. Så jag valde att ta en paus.

Nu har jag valt att denna paus är färdig, fenito och ett minne blott. I´m back!
Så tillsammans med hösten kliver jag in i en ny fas. En fas där jag numer hinner andas, tänka och gå på toaletten, dock sälla ifred då jag har en liten tvååring som hör på mils avstånd bara jag öppnar toalocket... "Vad gör du mamma, kissar du? Bajsar du? Får jag titta på din rumpa? Var är din snopp?" Underbart :)

Sommaren, sommaren. Jag vet inte vart jag ska börja. För att göra en lång historia kort kan jag skriva.. Varmt, hett, svettigt, MASSOR av folk, stress, panik, förtjusning, lycka, sena nätter, tidiga mornar, ömma fötter, härliga människor, trötthets tårar, glädje tårar och fett kul!
Sen tonade denna högsäsong ut och övergick i bröllopets tecken. Bröllop varje helg hela augusti. Helt underbart. Att jobba med lyckliga människor är inte fyskam.

Men en liten berättelse från sommaren ska ni få. Herr Pensionat var ledig en kväll efter att ha slitigt i 2v ensam i köket och Kock nr2 hade kommit tillbaka. Jag och min vapendragare Mickespring, som har jobbat som servitör hela sommaren, tyckte att Kock nr2 förtjänade ett litet spratt efter att ha lämnat oss i 2veckor att klara oss själva.
Det var en häktisk kväll med fullsatt restaurang å många 3-rätters. Kock nr2 slavade på och spottade ut rätter efter rätter.

Under kvällens gång hade vi haft en liten besökare runt kassaapparaten i form av en harskrank. När Mickespring serverade ut en Biff med bea och samtidigt dukade av ett bord som ätit desamma kom jag på den braiga idén att trycka ner den arma harskranken i den äldra bea sås koppen och återvända till köket och berätta för kock nr2 att detta inte hade uppskattats av gästen... sagt och gjort. Mickespring tog på sig uppdraget, då jag redan grät av skratt innan vi ens på börjat buset, och dundrade in i köket och drämde ner såskoppen och gormade argt i stil med " Detta var ju inte speciellt trevligt"

Ni skulle se kock nr2´s min. Han blev dödsförskräckt och undersökte denna såskopp med fasa i blicken.
Vi hade dock inte hjärta att spela på så länge så efter att vi sett hur hans ansiktsfärg gick från högröd till likblek började vi skratta.
Han var inte glad kan jag meddela. Han fnissade med oss en stund med sen muttrades det en hel del om "hämden är ljuv" och "ni ska allt få..."

Bara en liten historia från sommarens soliga dagar.

Hörs imorgon!

Kram Ullis